niedziela, 22 października 2017

Zapiekany tort naleśnikowy










Składniki:

* 10 naleśników wytrawnych
* 1 kg kapusty słodkiej (można dodać trochę kiszonej)
* 30 dkg pieczarek
* cebula
* 8 dkg Kasi
* vegeta, sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Kapustę drobno pokroić i ugotować. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą. Wymieszać z kapustą. Naczynie żaroodporne wysmarować, na dno położyć naleśnik, rozsmarować część farszu i znowu położyć naleśnik i tak na przemian do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą ma być naleśnik. Na wierzchu położyć kilka wiórków Kasi. Całość zapiekać około 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.