wtorek, 24 października 2017
Danie dyżurne
Składniki:
* kilka plasterków wędzonego boczku lub innej wędliny
* mała cebula
* pomidor
* 2-3 jajka
* olej
* sól, pieprz
* żółty ser, szczypiorek
Sposób przygotowania:
Boczek lub wędlinę podsmażyć z jednej strony i odwrócić. Cebulę pokroić i posypać wędlinę. Pomidora (można sparzyć i obrać ze skórki) pokroić w grubsze plastry i ułożyć na cebuli. Wbić jajka. Nie mieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić. Można pod koniec posypać startym żółtym serem lub szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.