niedziela, 22 października 2017
Schabowy z grzybami
Składniki:
* 4 plastry schabu
* 10 średnich grzybów leśnych
* 1/2 cebuli
* ser żółty
* jajko
* bułka tarta do panierowania
* masło
Sposób przygotowania:
Mięso rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Jajko rozkłócić. Plastry mięsa panierować w bułce a następnie w jajku i ponownie w bułce. Podsmażyć z obu stron. Grzyby oczyścić i opłukać po czym pokroić i obgotować w osolonej wodzie. Przelać przez sito zostawiając trochę wywaru. Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby i pokrojoną cebulę. Całość zalać wywarem i dusić przez chwilkę. Na kotlety wyłożyć grzyby i pokrojony w paski żółty ser. Piec w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.