niedziela, 22 października 2017

Schabowy z grzybami









Składniki:

* 4 plastry schabu
* 10 średnich grzybów leśnych
* 1/2 cebuli
* ser żółty
* jajko
* bułka tarta do panierowania
* masło


Sposób przygotowania:

Mięso rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem. Jajko rozkłócić. Plastry mięsa panierować w bułce a następnie w jajku i ponownie w bułce. Podsmażyć z obu stron. Grzyby oczyścić i opłukać po czym pokroić i obgotować w osolonej wodzie. Przelać przez sito zostawiając trochę wywaru. Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby i pokrojoną cebulę. Całość zalać wywarem i dusić przez chwilkę. Na kotlety wyłożyć grzyby i pokrojony w paski żółty ser. Piec w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.