niedziela, 22 października 2017
Zapiekane bataty
Składniki:
* 2 bataty
* 4 plastry wędzonej szynki
* 1 pomidor
* 2 suszone pomidory
* 1/2 kostki fety
* 1 mała czerwona cebula
* 4 łyżki oliwy
* 1/2 łyżeczki bazylii
* oregano
* sól
* 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Bataty dokładnie umyć i osuszyć. Do miseczki wlać oliwę, dodać przeciśnięty czosnek, sól, bazylię i oregano. Marynatą posmarować bataty, owinąć w folię piec 75 minut w 200 stopniach. Oba rodzaje pomidorów pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Fetę pokruszyć. Bataty odwinąć z folii, przekroić na pół. Na każdej połówce położyć kawałki szynki, pomidorów, fety i cebuli. Podpiec około 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.