niedziela, 22 października 2017
Kotlety ziemniaczane
Składniki:
* 1 kg ugotowanych ziemniaków
* olej
* 2 łyżki śmietany 18%
* 2 żółtka
* 1/2 szkl. bułki tartej
* 2-3 ząbki czosnku
* sól, pieprz, gałka muszkatołowej
Sposób przygotowania:
Żółtka wymieszać ze śmietaną i ciepłymi ziemniakami. Doprawić i wyrobić. Na oprószoną mąką stolnicę wyłożyć ciasto i uformować wałek i pokroić w gruby wałek. Pokroić w grube plastry i opanierować. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć kotlety na złoto. Podawać z zasmażaną kapustą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.