niedziela, 22 października 2017
Udka duszone w śmietanie
Składniki:
* 4 udka
* 2 cebule
* 250 ml śmietany 18%
* 1 łyżeczka mąki
* 2 szkl bulionu
* sól, pieprz cytrynowy, vegeta, papryka słodka
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać przyprawy. Udka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso na złoty kolor. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć i dołożyć do mięsa. Całość zalać bulionem i dusić około 35 minut. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do udek. Dusić jeszcze około 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.