sobota, 7 lutego 2015

Sznycle z indyka z porem i brzoskwiniami






Składniki:

* 4 sznycle z indyka (ewentualnie z kurczaka)
* 4 brzoskwinie (z puszki)
* 1 duży por
* 1 śmietana 30%
* masło, oliwa
* około 1/2 szkl rodzynek
* sól, pieprz, curry


Sposób przygotowania:

Sznycle doprawić solą i curry. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w ósemki. Por umyć i pokroić w kawałki około 1,5 cm. Rodzynki zalać wrzątkiem. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć sznycle. Usmażone mięso zdjąć z patelni i wlać na nią śmietankę, doprawić curry, solą i dodać namoczone i odsączone rodzynki. Podgrzewać do zgęstnienia sosu. W rondelku roztopić masło, dodać por i zeszklić. Dodać brzoskwinie, doprawić curry i solą/vegetą do smaku i poddusić około 3 minut. Danie najlepiej smakuje z opieczonymi ziemniaczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.