sobota, 7 lutego 2015

Sernik gotowany






Składniki:

* 6 paczek herbatników
* 1,20 kg sera białego tłustego
* 1 paczka margaryny
* 4 jajka
* 1 szkl cukru
* 1 budyń na 3/4 l. mleka
* 1 szkl mleka


Sposób przygotowania:

Zagotować margarynę z cukrem, dodać przekręcony przez maszynkę ser a gdy się pogotuje dodawać po 1 jajku cały czas mieszając. W 1 szkl mleka rozpuścić budyń i wlać do masy. Chwilę pogotować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników, wylać masę serową i przykryć herbatnikami. Polać polewą czekoladową i schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.