sobota, 7 lutego 2015
Słodkie pieczarki
Składniki:
* 1 jajko
* 1 szkl mąki ziemniaczanej
* 1 szkl mąki pszennej
* 150 g margaryny
* 3/4 łyżki sody
* 4 czubate łyżki cukru pudru
* kakao
* szyjka butelki
Sposób przygotowania:
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajko, sodę i mąkę pszenną. Wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę ziemniaczaną, tak by ciasto nie było zbyt suche inaczej pieczarki popękają. Formować niewielkie kulki. Szyjkę butelki maczać w kakao i wgniatać ją w kulki. Układać na blasze w dość sporych odległościach ponieważ ciasteczka sporo rosną. Piec w 180 stopniach około 15 minut. Najlepiej smakują z kubkiem kakao lub mleka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.