sobota, 7 lutego 2015
Sernik bez sera
Składniki:
Ciasto:
* 3 szkl mąki
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szkl cukru
* 1 paczka margaryny
* 6 żółtek
Sposób przygotowania:
Z podanych składników wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną schłodzić a drugą zamrozić.
Masa "serowa":
* 6 białek
* 1 szkl cukru
* 10 dkg wiórek kokosowych
* 2 budynie śmietankowe
* 3 śmietany 12% (po 400 ml każda)
Sposób przygotowania:
Z białek ubić sztywną pianę , dodać cukier, wiórki kokosowe i budynie. Ma końcu dodawać śmietany cały czas miksując na niskich obrotach.
Ciasto z lodówki wyłożyć na blachę, wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach zamrożone ciasto. Piec w 180 stopniach około 50 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.