sobota, 7 lutego 2015

Śnieżynka cytrynowa






Składniki:

* 600 ml słodkiej śmietany 30%
* 3 śnieżki
* 2 galaretki cytrynowe
* 2 białe czekolady
* 200 g wiórków kokosowych
* 2 opakowania biszkoptów


Sposób przygotowania:

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Zagotować w garnku 3,5 szkl wody i rozpuścić w niej 2 galaretki i 2 czekolady. Dobrze wymieszać i pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić ze śnieżkami. Do ubitej śmietany wlewać powoli zimną galaretkę i cały czas miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać 3/4 paczki wiórków kokosowych i wymieszać. Na dno blaszki wyłożyć biszkopty, następnie wylać połowę masy, ponownie wyłożyć warstwę biszkoptów i zalać resztą masy. Górę posypać pozostałym kokosem. Wstawić do lodówki (najlepiej na noc).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.