sobota, 7 lutego 2015
Rolada waflowa Salceson
Składniki:
* 1 paczka wafli
* 2 opakowania herbatników
* 1 galaretka (smak dowolny)
* 2 łyżki kakao
* margaryna
* 1 szkl cukru
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Margarynę zagotować z cukrem, pokruszyć herbatniki i 2 wafle, dodać ciepła galaretkę i wymieszać. Pozostałe wafle posmarować gorącą masą, odczekać chwilę aż zmiękną i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić minimum 2 godziny. Po upływie 2 godzin pokroić w plastry.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.