wtorek, 31 marca 2015
Muffinki truskawkowe z kokosowa kruszonką
Składniki:
* 2 szkl mąki pszennej
* 3/4 szkl cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
* 1/4 łyżeczki soli
* 2 jajka
* 1/2 szkl oleju
* 3/4 szkl mleka
* truskawki lub inne owoce
Sposób przygotowania:
W jednym naczyniu połączyć składniki suche: mąkę, cukier, proszek, sodę i sól. W drugim mokre: jajka, mleko, olej. Mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać tylko do połączenia składników.
Kruszonka:
Składniki:
* 50 g wiórek kokosowych
* 2 łyżeczki cukru
* 30 g masła
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki kruszonki połączyć ze sobą.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i wlać ciasto do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki włożyć po jednej truskawce i lekko ja wcisnąć w ciasto. Posypać kruszonką lekko ją dociskając. Piec w 190 stopniach około 25 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.