wtorek, 31 marca 2015
Sałatka z pieczonego buraka
Składniki:
* 6 średnich buraków
* 1 opakowanie roszponki lub rukoli
* 1 opakowanie sera feta
* 100 g łuskanego słonecznika
* oliwa
* krem na bazie octu balsamicznego
Sposób przygotowania:
Buraki umyć i owinąć w folie aluminiową. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości. Sałatę umyć, osuszyć i przełożyć na talerze. Ugotowane i wystudzone buraki obrać i zetrzeć na tarce na plasterki. Fetę pokruszyć, słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na sałacie. Przed podaniem skropić i oliwą i kremem na bazie octu balsamicznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.