wtorek, 3 marca 2015
Babka z mlekiem skondensowanym
Składniki:
* 250 g masła
* 100 g cukru
* 200 ml słodzonego mleka skondensowanego
* 250 g mąki pszennej
* 1 1/2 łyżki proszku do pieczenia
* 4 jajka
* szczypta soli
Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mleko skondensowane, sól, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka. Ponownie zmiksować. Przełożyć do dużej formy babkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w 180 stopniach. W razie potrzeby pod koniec pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.