wtorek, 3 marca 2015

Babka z mlekiem skondensowanym






Składniki:

* 250 g masła
* 100 g cukru
* 200 ml słodzonego mleka skondensowanego
* 250 g mąki pszennej
* 1 1/2 łyżki proszku do pieczenia
* 4 jajka
* szczypta soli


Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z cukrem. Dodać mleko skondensowane, sól, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka. Ponownie zmiksować. Przełożyć do dużej formy babkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w 180 stopniach. W razie potrzeby pod koniec pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.