poniedziałek, 16 marca 2015
Sałatka z łososiem i owocem granatu
Składniki:
* op. mieszanki sałat
* 200 g wędzonego łososia w plastrach
* opakowanie pomidorków koktajlowych
* 4 jajka
* owoc granatu
Sos:
* 1 szalotka lub cebulka dymka
* 2 łyżeczki musztardy
* 2 łyżeczki płynnego miodu
* 8 łyżek oliwy
* 3 łyżki soku z cytryny
* sól
Sposób przygotowania:
Mieszankę sałat wyłożyć na półmisek. Pomidorki umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić na ósemki. Przygotować sos: szalotkę obrać i drobno posiekać, wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Na sałaty ułożyć jajka, pomidorki i łososia pokrojonego na mniejsze kawałki. Posypać pestkami granatu. Przed podaniem polać sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.