poniedziałek, 16 marca 2015

Sałatka z łososiem i owocem granatu






Składniki:

* op. mieszanki sałat
* 200 g wędzonego łososia w plastrach
* opakowanie pomidorków koktajlowych
* 4 jajka
* owoc granatu


Sos:

* 1 szalotka lub cebulka dymka
* 2 łyżeczki musztardy
* 2 łyżeczki płynnego miodu
* 8 łyżek oliwy
* 3 łyżki soku z cytryny
* sól


Sposób przygotowania:

Mieszankę sałat wyłożyć na półmisek. Pomidorki umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić na ósemki. Przygotować sos: szalotkę obrać i drobno posiekać, wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Na sałaty ułożyć jajka, pomidorki i łososia pokrojonego na mniejsze kawałki. Posypać pestkami granatu. Przed podaniem polać sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.