wtorek, 3 marca 2015
Schab Anusiaka
Składniki:
* 1 1/2 kg schabu
Zalewa:
* 3 litry wody
* 6 łyżek soli
* 2 liście laurowe
* 3 ziela angielskie
* 3 ząbki czosnku
* 3 łyżki majonezu (kielecki najlepszy)
* 2 łyżki ziół prowansalskich lub majeranku
* 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zalewy dokładnie wymieszać. Do zimnej zalewy włożyć schab, zagotować i gotować 5 minut. Wyłączyć i odstawić całość do wystudzenia minimum 6-7 godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie ponownie zagotować i gotować 5 minut. Studzić przynajmniej 6-7 godzin. Po tym czasie schab jest gotowy do jedzenia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.