wtorek, 3 marca 2015
Giuwecz serbski
Składniki:
* 4 kotlety z karkówki
* 35 dkg ryżu
* 1 czerwona papryka
* 1 puszka pomidorów
* 1 duża cebula lub 2 małe
* 3/4 szkl wody
* olej
* sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Na dno wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wsypać opłukany ryż. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w krążki i ułożyć na ryżu. Zalać pomidorami, posolić i popieprzyć. Kotlety rozbić i przyprawić. Ułożyć na warzywach, zalać wodą i pokropić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 2 godziny pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę aby kotlety ładnie się przyrumieniły.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.