czwartek, 26 grudnia 2019
Malibu - domowy likier kokosowy
Składniki:
* 200 g. wiórków kokosowych
* 500 ml wódki
* 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
* 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
Sposób przygotowania:
Wiórki kokosowe wsypać do litrowego słoika i zalać wódką. Zakręcić mocno słoik i odstawić na 1 tydzień zawinięty w ściereczkę. Raz dziennie potrząsnąć słoikiem. Po tygodniu na sitko położyć czysta ściereczkę lub pieluchę tetrową, wykładać wiórki i mocno je wyciskać. Wódkę kokosową wymieszać z mlekiem skondensowanym niesłodzonym i słodzonym. Przelać do butelki. Podawać schłodzony.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.