czwartek, 26 grudnia 2019
Ryba z groszkiem, pieczarkami i kaszą
Składniki:
* 1 op. mrożonego groszku
* 350 g pieczarek ( mogą być też np borowiki)
* 500 g filetów rybnych
* 250 ml śmietany 30%
* 1 cebula
* kasza kus-kus
* oliwa
* sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojone grzyby i mrożony groszek. Przyprawić i dusić. Wlać śmietanę i przyprawić wszystko solą i pieprzem. Rybę oczyścić pokroić w niewielkie kawałki, posolić i popieprzyć z obu stron. Włożyć do sosu i dusić na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu potrząsając patelnią. Podawać z kaszą kus-kus przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.