czwartek, 26 grudnia 2019

Ciasto marchewkowe z dodatkiem jabłka










Składniki:

* 4 jajka
* 1/2 szkl oleju
* 2 szkl mąki
* niecałe 2 szkl cukru
* 2 szkl startej marchewki (na małych oczkach)
* 2 szkl startego jabłka (na dużych oczkach)
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1,5 łyżeczki sody
* 2 łyżeczki cynamonu


Sposób przygotowania:

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać olej, mąkę, proszek, sodę i cynamon. Wszystko dokładnie zmiksować. Na sam koniec dodać startą marchewkę i jabłko. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach około 40-50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.