czwartek, 26 grudnia 2019
Placki ziemniaczane z gulaszem
Składniki:
* 50 dkg łopatki
* 20 dkg grzybów suszonych
* cebula
* sos pieczeniowy
* koncentrat pomidorowy
* natka pietruszki
* olej
Sposób przygotowania:
Łopatkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Grzyby namoczyć w wodzie około 1 godzinę. Odsączyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa i chwilę smażyć. Całość zalać wodą z grzybów i dusić na małym ogniu do miękkości. Doprawić. Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu i dodać do mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy. Sos podawać na plackach ziemniaczanych. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.