sobota, 28 grudnia 2019
Ciasteczka z bezą "aspirynki"
Składniki:
* 350 g mąki
* 240 g zimnego masła
* 3 żółtka
* 2 łyżki kwaśnej śmietany
* 1 białko
* 150 g cukru pudru
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać do miski. Dodać posiekane zimne masło i przesiekać razem z mąką. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godzinę. Białko i cukier zmiksować za pomocą miksera na gładką masę. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować na grubość około 3 mm i wykroić małe kółeczka. Układać na blaszce. Za pomocą szprycy nakładać lukier na każde ciasteczko. Piec w 180 stopniach około 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.