sobota, 2 listopada 2019
Naleśniki z farszem budyniowo-serowym z chałwą
Składniki:
Naleśniki:
* 2 jajka
* 1 szkl. mleka
* 3 szkl. wody
* 4 szkl. mąki
* 1/2 łyżeczki soli
* 4 łyżki cukru
* 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Żółtka, mleko, wodę, olej, sól i cukier wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę i zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Smażyć naleśniki.
Masa:
* 250 g. białego sera
* 2 łyżki cukru
* 100 g. chałwy
* 500 ml mleka
* 1 budyń śmietankowy
Sposób przygotowania:
Budyń ugotować. Przestudzić. Połączyć z serem i chałwą. Schłodzić.
Na usmażone naleśniki nałożyć farsz, złożyć w kopertę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.