sobota, 2 listopada 2019

Naleśniki z farszem budyniowo-serowym z chałwą






Składniki:

Naleśniki:

* 2 jajka
* 1 szkl. mleka
* 3 szkl. wody
* 4 szkl. mąki
* 1/2 łyżeczki soli
* 4 łyżki cukru
* 3 łyżki oleju


Sposób przygotowania:

Żółtka, mleko, wodę, olej, sól i cukier wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę i zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Smażyć naleśniki.


Masa:

* 250 g. białego sera
* 2 łyżki cukru
* 100 g. chałwy
* 500 ml mleka
* 1 budyń śmietankowy


Sposób przygotowania:

Budyń ugotować. Przestudzić. Połączyć z serem i chałwą. Schłodzić.

Na usmażone naleśniki nałożyć farsz, złożyć w kopertę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.