czwartek, 26 grudnia 2019

Zapiekanka szpinakowa z piersią kurczaka






Składniki:

* 1 duża pierś z kurczaka
* 1 op mrożonego szpinaku
* 1 ser camembert
* śmietana 30%
* czosnek
* makaron świderki
* żółty ser
* sól, pieprz, czosnek granulowany
* olej


Sposób przygotowania:


Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać mrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć przez kilka minut. Śmietanę przelać do rondelka i dodać drobno pokrojony ser camembert. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając aż ser się rozpuści. Sos śmietanowy wlać do szpinaku dokładnie wymieszać i przyprawić. Makaron ugotować. Sos wymieszać z ugotowanym makaronem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać startym żółtym serem. Zapiekać do roztopienia sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.