środa, 1 maja 2013
Jajka faszerowane
Składniki:
* 10 jajek ugotowanych na twardo
* 4 plasterki szynki konserwowej
* 2 małe ogórki kiszone
* 4 rzodkiewki
* 2 kawałki papryki konserwowej
* pół opakowania serka czosnkowego (np. Twój smak z Piątnicy)
* 1 łyżka majonezu
* przyprawy (sól, pieprz)
Sposób przygotowania:
Ugotowane na twardo jajka przepołowić i wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z serkiem na gładką masę. Szynkę, rzodkiewki, ogórki i paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę i dodać do masy jajecznej. Dożyć łyżkę majonezu i wszystko razem wymieszać. Przyprawić. Faszerować białka. Można udekorować groszkiem konserwowym lub posiekanym szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.