wtorek, 30 kwietnia 2013
Zupa mielonowa
Składniki:
* 250 g mięsa mielonego
* 1/2 paczki mrożonych warzyw (ulubiona mieszanka - marchewka, fasolka szparagowa, groszek konserwowy)
* 4 ziemniaki
* koncentrat pomidorowy
* przyprawy (vegeta, pieprz, papryka czerwona)
* śmietana do zup
Sposób przygotowania:
Mięso przyprawiamy i robimy niewielkie kulki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy mrożone warzywa, zalewamy woda, przyprawiamy o gotujemy. Jak już warzywa będą pół twarde dodajemy mięsne kulki. Chwilę gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy (tyle ile lubimy) Przyprawiamy i zabielamy śmietanką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.