czwartek, 30 maja 2013

Babeczki bananowe








Składniki:

* 250 g mąki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
* 2 łyżki brązowego cukru
* 50 g masła (stopionego)
* 2 jajka
* 2 łyżki miodu
* 5 łyżek mleka
* 2 dojrzałe banany


Sposób przygotowania:

Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiać. Dodać cukier, masło i rozgniecione banany i dobrze wymieszać. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszać jajka, mleko i miód. Dodać do wcześniej wymieszanej masy bananowej i wymieszać tylko do połączenia składników. Przełożyć do foremek. Piec 20 minut w 180 stopniach C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.