czwartek, 30 maja 2013
Babeczki bananowe
Składniki:
* 250 g mąki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
* 2 łyżki brązowego cukru
* 50 g masła (stopionego)
* 2 jajka
* 2 łyżki miodu
* 5 łyżek mleka
* 2 dojrzałe banany
Sposób przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiać. Dodać cukier, masło i rozgniecione banany i dobrze wymieszać. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszać jajka, mleko i miód. Dodać do wcześniej wymieszanej masy bananowej i wymieszać tylko do połączenia składników. Przełożyć do foremek. Piec 20 minut w 180 stopniach C.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.