sobota, 21 marca 2020
Paluszki z chia
Składniki:
* 150 g mąki
* 2 płaskie łyżeczki chia
* 1/2 szkl wody
* 2 łyżki oleju
* 3/4 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Do miski wsypać mąkę, dodać chia, wodę, olej i sól i wyrobić jednolite ciasto (w razie jakby ciasto było zbyt rzadkie dodać mąkę). Odstawić na 10 minut. Po tym czasie podzielić ciasto na dwie równe części. Wyłożyć na podsypaną mąką deskę i rozwałkować na prostokąty. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pokroić na cienkie paski. Piec w 180 stopniach około 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.