czwartek, 19 marca 2020

Ciasto fit marchewkowe






Składniki:

* 3-4 marchewki
* 1,5 szkl płatków owsianych
* 3 jajka
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki miodu
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cynamonu
* orzechy, rodzynki


Sposób przygotowania:

Marchewkę obrać i zetrzeć na małych oczkach. Do startej marchewki dodać żółtka, posiekane orzechy, rodzynki, olej i miód a następnie wymieszać. Płatki owsiane zblendować na mąkę, dodać proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać z marchewką. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto. Piec w 170 stopniach około 50 minut do suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.