czwartek, 19 marca 2020
Kotlety mielone Mamyginekolog
Składniki:
* 1 kg mielonej łopatki
* 2 cebule
* 1 sucha kajzerka
* bułka tarta
* natka pietruszki
* sól, pieprz
* olej
Sposób przygotowania:
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebule obrać pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić cebule i lekko posolić żeby cebula puściła sok i lekko się dusiła. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Wystudzić. Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę, jajka i wystudzoną cebulę. Wyrobić (w razie potrzeby dodać bułkę tartą jakby masa była za rzadka). Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.