czwartek, 19 marca 2020

Kotlety mielone Mamyginekolog






Składniki:

* 1 kg mielonej łopatki
* 2 cebule
* 1 sucha kajzerka
* bułka tarta
* natka pietruszki
* sól, pieprz
* olej


Sposób przygotowania:

Bułkę namoczyć w wodzie. Cebule obrać pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić cebule i lekko posolić żeby cebula puściła sok i lekko się dusiła. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Wystudzić. Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę, jajka i wystudzoną cebulę. Wyrobić (w razie potrzeby dodać bułkę tartą jakby masa była za rzadka). Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.