sobota, 21 marca 2020
Naleśniki Ani Starmach
Składniki:
* 200 g mąki
* 200 ml mleka
* 150 ml wody
* 1 jajko
* 1 cukier waniliowy
* 1 łyżka cukru
* 1 łyżka roztopionego masła (lub oleju)
* szczypta soli
Sposób przygotowania:
Jajko wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i zmiksować. Dodać dwie łyżki mąki, sól i odrobinę mleka i wody i dokładnie zmiksować. Powoli naprzemiennie dodawać pozostałą mąkę, mleko i wodę. Na koniec dodać roztopione masło (lub olej). Odstawić na 15 minut. Smażyć z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.