piątek, 16 czerwca 2017
Tortellini z cukinią i kiełbasą
Składniki:
* 1 opakowanie pierożków tortellini
* 1 kiełbasa
* 1/2 cukinii
* sos pomidorowy np Winiary
* śmietanka 30%
* 1 cebula
Sposób przygotowania:
Tortellini ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Kiełbasę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i smażyć dalej. Dodać cukinie i dusić do miękkości. Sos wymieszaj z wodą i śmietanką, zagotować i połączyć z zawartością patelni. Dodać pierożki tortellini i dokładnie wymieszać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.