piątek, 16 czerwca 2017

Maksykańskie burrito









Składniki:

* 500 g mięsa mielonego
* 1 puszka czerwonej fasoli
* 1 puszka kukurydzy
* 1 cebula
* czosnek
* 6 tortilli
* koncentrat pomidorowy
* ostra papryka, sól, pieprz, cukier
* żółty ser


Sposób przygotowania:

Posiekać cebulę i czosnek, przesmażyć. Dodać mięso mielone i usmażyć. Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę, koncentrat, odrobinę wody i przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i cukrem. Gotować kilka minut aż sos zgęstnieje. Na tortillę nałożyć farsz, starty żółty ser i zawinąć w kopertę. Zapiekać około 8 minut aż się zarumieni i ser roztopi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.