piątek, 16 czerwca 2017
Maksykańskie burrito
Składniki:
* 500 g mięsa mielonego
* 1 puszka czerwonej fasoli
* 1 puszka kukurydzy
* 1 cebula
* czosnek
* 6 tortilli
* koncentrat pomidorowy
* ostra papryka, sól, pieprz, cukier
* żółty ser
Sposób przygotowania:
Posiekać cebulę i czosnek, przesmażyć. Dodać mięso mielone i usmażyć. Dodać odsączoną fasolę i kukurydzę, koncentrat, odrobinę wody i przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i cukrem. Gotować kilka minut aż sos zgęstnieje. Na tortillę nałożyć farsz, starty żółty ser i zawinąć w kopertę. Zapiekać około 8 minut aż się zarumieni i ser roztopi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.