piątek, 16 czerwca 2017
Piersi z kurczaka w pomidorowym sosie z mozzarellą
Składniki:
* 2 piersi z kurczaka
* 1 kulka mozzarelli
* przecier pomidorowy
* śmietana 30%
* sól, pieprz, zioła prowansalskie
* bagietka
* domowe masło czosnkowe
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić na kotlety i lekko rozbić. Lekko obsmażyć na patelni. Kotlety zalać przecierem pomidorowym, śmietanką, doprawić do smaku i dusić aż sos zgęstnieje. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na każdym kotlecie. Zapiekać pod przykryciem aż ser się roztopi. Bagietkę pokroić na kromki i posmarować masłem czosnkowym. Zapiekać w piekarniku aż grzanki nabiorą złocistego koloru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.