piątek, 16 czerwca 2017

Kieszonki z ciasta francuskiego z boczkiem i szparagami









Składniki:

* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 1 kremowy serek np Twój smak naturalny
* szparagi zielone
* boczek wędzony w plasterkach
* 1 jajko


Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 15 cm. Kremowy serek rozsmarować na każdym kwadracie zostawiając po około 1 cm po bokach. Ze szparagów oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół i zawinąć w boczek. Każdy "pakunek" ułożyć na serku a brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem i zawinąć tak żeby były widoczne szparagi. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut aż ciasto będzie złociste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.