piątek, 16 czerwca 2017
Kieszonki z ciasta francuskiego z boczkiem i szparagami
Składniki:
* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 1 kremowy serek np Twój smak naturalny
* szparagi zielone
* boczek wędzony w plasterkach
* 1 jajko
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 15 cm. Kremowy serek rozsmarować na każdym kwadracie zostawiając po około 1 cm po bokach. Ze szparagów oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół i zawinąć w boczek. Każdy "pakunek" ułożyć na serku a brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem i zawinąć tak żeby były widoczne szparagi. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut aż ciasto będzie złociste.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.