czwartek, 3 maja 2018
Sałatka z figami i mozzarella
Składniki:
* rukola
* szpinak
* 3 figi
* mozzarella mini
* pestki dyni
Dressing:
* 3 łyżki oleju arachidowego
* 1 łyżka soku z limonki
* 1 łyżka miodu
* 1 łyżka octu winnego
* sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Rukolę i szpinak umyć i osuszyć, Figi umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki, mozzarellę odsączyć z zalewy. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Składniki dressingu dokładnie wymieszać. Na talerzu ułożyć rukolę, szpinak, kawałki fig, mozzarellę i posypać pestkami. Na końcu polać dressingiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.