czwartek, 3 maja 2018

Sałatka z figami i mozzarella









Składniki:

* rukola
* szpinak
* 3 figi
* mozzarella mini
* pestki dyni


Dressing:

* 3 łyżki oleju arachidowego
* 1 łyżka soku z limonki
* 1 łyżka miodu
* 1 łyżka octu winnego
* sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Rukolę i szpinak umyć i osuszyć, Figi umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki, mozzarellę odsączyć z zalewy. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Składniki dressingu dokładnie wymieszać. Na talerzu ułożyć rukolę, szpinak, kawałki fig, mozzarellę i posypać pestkami. Na końcu polać dressingiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.