czwartek, 3 maja 2018

Deser Malinowa Chmurka









Składniki:

* 2 galaretki malinowe
* 200 ml śmietanki 30%
* 10 dkg mascarpone
* 1 cukier waniliowy
* 10 dkg bezy
* 1 łyżeczka cukru
* ok. 20 dkg malin ( u mnie mrożone )
* płatki migdałowe


Sposób przygotowania:


Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Śmietanę ubić a gdy zacznie tężeć dodać serek mascarpone oraz cukry. Ubić na sztywną masę. Dodać część pokruszonych bezików. Połowę kremu przełożyć do salaterek/kieliszków i schłodzić. Gdy galaretka zacznie tężeć dodać do niej rozmrożone maliny i wyłożyć na drugą część masy. Schłodzić. Przed podaniem posypać rozkruszonymi bezami i uprażonymi płatkami migdałów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.