niedziela, 12 maja 2019

Mini serniczki z brzoskwiniami Ani Starmach






Składniki:

* 12 dkg herbatników
* 8 dkg masła
* 50 dkg sera białego z wiaderka
* 8 łyżek cukru pudru
* cukier waniliowy
* 2 łyżki mąki pszennej
* puszka brzoskwiń (pokrojonych w kostkę)


Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić na małym ogniu żeby się nie przypaliło. Herbatniki rozdrobnić w blenderze. Dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do papilotek umieszczonych w foremce na muffinki. Włożyć do lodówki. Ser przełożyć do miski, dodać jajka, mąkę, cukier puder i cukier waniliowy. Dokładnie zmiksować. Do każdej ciasteczkowej miseczki włożyć po łyżce masy serowej, brzoskwinie pokrojone w kostkę i przykryć masą serową. Można wypełnić foremki po brzegi ponieważ serniczki nie urosną. Piec około 20-30 minut w 180 stopniach C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.