czwartek, 3 maja 2018
Sałatka śledziowa z ananasem i curry
Składniki:
* 5 płatów śledzi w oleju
* 1 cebula czerwona
* 2 garści rodzynek
* 1 puszka ananasa
* majonez
* curry, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Ananasy odsączyć z syropu i pokroić. Rodzynki zalać wrzątkiem i pozostawić na około 15 minut i po tym czasie odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą, pieprzem i curry. Wymieszać z majonezem. Wstawić do lodówki do mocnego schłodzenia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.