niedziela, 11 stycznia 2015

Łosoś pod serową pierzynką






Składniki:

* 4 filety z łososia
* sok z cytryny
* 20 dkg serka np. Twój smak
* pęczek koperku
* sól, pieprz
* oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:

Filety opłukać, wysuszyć skropić sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut. Po tym czasie rybę posypać solą i pieprzem i układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Piec w 180 stopniach około 20 minut (zależy od grubości filetów). Serek wymieszać z koperkiem. Pod koniec pieczenia rozsmarować serek na rybę i zapiekać jeszcze około 10 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem ugotowanym na sypko z dodatkiem gotowanych warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.