sobota, 31 stycznia 2015
Budyniowe na półkruchym cieście
Składniki:
Ciasto:
* 3 szkl mąki
* 3 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 kostki Kasi
* 1 szkl cukru
* 2 żółtka
* 1 jajko
* 3-4 łyżki śmietany
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Masa:
* 1 l mleka
* 2 budynie (smak dowolny w oryginale czekoladowe u mnie malinowe)
Ugotować budyń. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować wylać gorący budyń i przykryć drugą połową ciasta. Piec w 180 stopniach 40 minut. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.