sobota, 31 stycznia 2015
Bogracz
Składniki:
* 1/2 wołowiny
* 2 marchewki
* 3 ogórki kiszone
* 25 dkg pieczarek
* 1 papryka czerwona
* koncentrat pomidorowy
* śmietana 18%
* 1/2 l bulionu
* jajko
* mąka
* woda
* sól, pieprz, papryka czerwona
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i przyrumienić na oleju. Zalać 1/2 litra bulionu. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, przesmażone pieczarki i koncentrat pomidorowy. Gotować do miękkości. Z jajka, mąki i wody zrobić gęste ciasto i kłaść łyżką na bogracz. Gotować około 3 minut po wypłynięciu kluseczek. Doprawić do smaku przyprawami i śmietaną.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.