czwartek, 12 września 2013

Ogórki w ketchupie







Składniki:

* małe ogórki
* marchew
* koperek
* 2 litry wody
* 2 szkl cukru
* 2 łyżki soli
* 1 szkl octu
* 16 łyżek ketchupu


Sposób przygotowania:

Ogórki obrać ze skóry. Na dnie słoika ułożyć pokrojone w plasterki marchewki (tak aby zakryło dno) i po jednej gałązce koperku. Włożyć ogórki. Wodę, cukier, sól, ocet i ketchup zagotować i ostudzić. Zalać ogórki i pasteryzować około 10 minut.

2 komentarze:

  1. Oo ciekawe:) Tylko gdzie tu jeszcze dostać ogórki? Grr

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas na targu jeszcze są. No i dziś w Auchan widziałam więc może jeszcze gdzieś dorwiesz :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.