czwartek, 12 września 2013
Ogórki w ketchupie
Składniki:
* małe ogórki
* marchew
* koperek
* 2 litry wody
* 2 szkl cukru
* 2 łyżki soli
* 1 szkl octu
* 16 łyżek ketchupu
Sposób przygotowania:
Ogórki obrać ze skóry. Na dnie słoika ułożyć pokrojone w plasterki marchewki (tak aby zakryło dno) i po jednej gałązce koperku. Włożyć ogórki. Wodę, cukier, sól, ocet i ketchup zagotować i ostudzić. Zalać ogórki i pasteryzować około 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oo ciekawe:) Tylko gdzie tu jeszcze dostać ogórki? Grr
OdpowiedzUsuńU nas na targu jeszcze są. No i dziś w Auchan widziałam więc może jeszcze gdzieś dorwiesz :)
OdpowiedzUsuń