czwartek, 22 sierpnia 2013

Seler marynowany







Składniki:

* 3-4 duże selery
* 7 szkl wody
* 1 szkl octu 10%
* 2 łyżeczki soli
* 1 szkl cukru


Sposób przygotowania:


Wodę, ocet, sól i cukier zagotować. Seler zetrzeć na grubych oczkach i wrzucić do zalewy. Wszystko pogotować około 5 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut.

2 komentarze:

  1. Moja smakowitości:) pozwoliłam sobie dodać Twój blog do listy :) Twórz, gotuj, piecz, pisz:) A ja będę Twoją najwierniejszą fanką:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Izuś bardzo mi miło :*

    Ja Ciebie również dodałam :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.