niedziela, 14 kwietnia 2013
Domowa mozzarella
Składniki:
* 400 ml gęstej, kwaśnej śmietany 18%
* 4 łyżki majonezu (u mnie kielecki)
* 1 torebka przyprawy "Tzatziki"
* szczypta pieprzu
* 25 g żelatyny
* 1/2 szkl wody
Sposób przygotowania:
Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody i lekko ostudzić. W tym samym czasie zmiksować razem śmietanę, majonez przyprawę i pieprz. Miksując dodawać żelatynę i od razu przelać do pojemniczków* - u mnie 4 miseczki wyłożone folią spożywczą.
* trzeba się spieszyć ponieważ masa bardzo szybko gęstnieje
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.