środa, 3 kwietnia 2013
Śledziowa sałatka tatarska
Składniki:
* 4 płaty śledziowe solone
* 4 ogórki konserwowe
* 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych
* 1 mały słoiczek papryki konserwowej (lub pół dużego słoika)
* 1 średnia czerwona cebula
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 łyżki majonezu
* 1 łyżka kwaśnej śmietany
* przyprawy (pieprz, słodka czerwona papryka)
* pęczek koperku
Sposób przygotowania:
Płaty śledziowe namoczyć w wodzie. Odsączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubszą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić do przegryzienia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Moje gratulacje, blog jest wspaniały. Życzę powodzenia w dalszej pracy i napewno będę zaglądać.
OdpowiedzUsuńW sam raz dla mojego T. - wielbiciela śledzi :D
OdpowiedzUsuń