poniedziałek, 17 kwietnia 2017
Czekoladowe ciasto z oranżadą
Składniki:
* 2 szklanki mąki
* 3 łyżki kakao
* 1 szklanka cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 3 jajka
* 150 g rozpuszczonego masła
* 1 szklanka oranżady
* kilka pokruszonych herbatników
Sposób przygotowania:
Mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia wymieszać dokładnie. Do miski wlać jajka, rozpuszczone masło, oranżadę i zmiksować. Następnie miksując dodawać wymieszane suche składniki. Do masy dodać pokruszone herbatniki i wymieszać. Masę przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piec w 180 stopni piekarnika przez 50 minut. Ciasto po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.