poniedziałek, 24 czerwca 2013

Bagietka grillowana










Składniki:

* 1 bagietka
* 30 dkg pieczarek
* 1 pęczek natki pietruszki
* 20 dkg żółtego sera
* 2-3 ząbki czosnku
* masło
* vegeta/sól

Sposób przygotowania:

Bagietkę podzielić na równe około 15 cm kawałki. Przekroić wzdłuż na pół. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do masła i povegetować/posolić. Posmarować bagietkę. Pieczarki oczyścić lub obrać i pokroić w plasterki (jak są duże to w półplasterki). Ułożyć na posmarowanej czosnkowym masłem bagietce. Posypać posiekaną natką pietruszki i posypać startym na grubych oczkach serem. Przykryć drugą częścią bagietki. Zawinąć w folie aluminiową. Grillować do momentu aż ser się rozpuści.

1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.