niedziela, 10 maja 2020
Babka kokosowa
Składniki:
* 3/4 szkl oleju
* 3/4 szkl mleczka kokosowego
* 1 i 1/2 szkl cukru
* 3 jajka
* 1/2 szkl wiórków kokosowych
* 1 i 3/4 mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
W misce połączyć olej, mleczko, jajka i cukier. Cały czas ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na sam koniec dodać wiórki kokosowe. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać odrobinę mleczka kokosowego. Ciasto przełożyć do foremki (26x12) wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą i piec w 180 stopniach około 60-70 minut (do suchego patyczka). Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
* przepis "kuchniaagaty.pl"
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.